Puzzle pre deti od 7 rokov, zemepisné mapy, obrázkové náučné puzzle

 
 
 
Puzzle pre deti > Puzzle podľa dielikov > Puzzle 70-199 dielikov > Mapy – Nový Zéland, fyzická všeobecno zemepisná mapa so zvieratami – Zemepis, zemepisné puzzle
 

Puzzle 70-199 dielikov

Mapy – Nový Zéland, fyzická všeobecno zemepisná mapa so zvieratami – Zemepis, zemepisné puzzle
zväčšiť obrázok
7+
Ušetríte: 7 %

Mapy – Nový Zéland, fyzická všeobecno zemepisná mapa so zvieratami – Zemepis, zemepisné puzzle

Dodacia lehota
Zaslanie: do 7 prac. dní
Vaša cena: 6,49 € Bežná cena: 6,99 €
Typ: Náučné obrázkové puzzle pre deti od 7 rokov Váha: 305 g EAN: 7023850219043
Motív: puzzle mapy a zvieratá Veľkosť: MAXI Rozm: 36,5.28,5cm
Kód: A4 Formát: A3 Jazyk: anglický
Séria: mapy krajín a zvieratá Dielikov: 71 Stav: NA SKLADE u.dodávateľa

DôLEŽITÉ a ZAUJÍMAVÉ informácie o puzzle Larsen: Každé puzzle značky Larsen obsahuje pevnú podložku pod puzzle spolu s okrajmi do ktorej sa dieliky puzzle vkladajú a tak deťom uľahčujú skladanie jednotlivých dielikov a umožňujú výbornú manipuláciu s celým puzzle, možnosť poľahky kedykoľvek a kdekoľvek celé puzzle premiestniť a položiť. Okraje podložky puzzle stabilizujú poskladané puzzle a zabraňujú pohybu dielikov puzzle von mimo okraje pri skladaní puzzle. Obrázky sú nakreslené až na okraje podložky puzzle, aby deťom umožňovali ľahšie skladanie puzzle podľa aj okrajov obrázka, najmä na začiatku skladania, keď je skladanie zložitejšie. Jednotlivé dieliky puzzle majú v podložke vytvorené línie, ryhované čiary v tvare dielikov, podľa ktorých sa v prípade potreby možno riadiť vkladaním jednotlivých dielikov, pretože u veľkej väčšiny puzzle Larsen má každý dielik jedinečný tvar, iný tvar ako všetky ostatné dieliky. Veľkou pomôckou sú aj špeciálne tvary niektorých dielikov puzzle v tvare deťom dobre známych predmetov, alebo zierat, takže tieto dieliky môžu deti ľahšie nájsť medzi ostatnými dielikmi a následne deti môžu ľahšie nájsť polohu týchto dielikov so špeciálnym tvarom na skladanom puzzle podľa tvaru dieliku na podložke. Niektoré dieliky so špeciálnym tvarom je možné na väčšine puzzle vidieť na druhom obrázku v detaile produktu. Ďalšou vynikajúcou prednosťou puzzle Larsen je väčšia hrúbka dielikov = 2mm, až dvojnásobná oproti bežným puzzle (1mm), čo deťom uľahčuje manipuláciu s dielikmi a skladanie puzzle a aj zabraňuje zlomeniu dielikov puzzle. Dieliky sú ťažko zlomiteľné aj z dôvodu použitia veľmi kvalitného špeciálne tvrdeného kartónu na výrobu puzzle. Puzzle Larsen sú zdravotne nezávadné a sú vyrábané priamo v Nórsku, už od roku 1953, takže majú dlhú dradíciu. Pri uvedenej kvalite materiálu, prevedenia celého puzzle, remeselného spracovania jednotlivých dielikov, výborného výberu vzdelávacích a náučných obrázkov máp, zvierat, matematiky, angličtiny, nemčiny, astronnómie, prírody a ďalších náučno - vzdelávacích tém a aj ďalších rozprávkových motívoch je možné smelo povedať, že puzzle Larsen sú najlepšie, najkvalitnejšie a najkrajšie puzzle pre deti na svete. Preto je samozrejmé, že v krajinách, ktoré patria medzi lídrov vo vzdelávaní detí a dosahujú v školstve vynikajúce výsledky (škandinávske krajiny: Nórsko - kolíska puzzle Larsen, Fínsko – absolútna európska jednotka vo vzdelávaní detí, v top 5 krajín sveta v PISA testoch v čítaní aj vo vede, Švédsko, Dánsko a Nemecko) sú puzzle Larsen doporučované ako školské pomôcky priamo pri vyučovaní detí v škole. Na Slovensku sa môžeme tešiť, že tieto vynikajúce, kvalitné a krásne puzzle sú dostupné aj pre Vaše deti. Prajeme Vašim deťom a aj Vám veľa zábavy a ponaučenia s nádhernými puzzle Larsen, kde si môžete vybrať z viac ako tristo obrázkov z nasledovnými motívmi: domáce zvieratká, divoké zvieratá z džungle, lesa, tropického pralesa, tundry, zasneženého a ľadového severu, morský svet z hlbín mora, príroda, rozprávky, dopravné prostriedky, autá, lode, lietadlá, stavebné stroje, zemepis, zemepisné mapy, vlajky krajín, znaky a erby štátov, astronómia, matematika, čísla, počítanie, malá násobilka, angličtina, anglické slovíčka, nemčina, nemecké slovíčka, história, historický vývoj človeka a zvierat, dinosaury, dejepis, starovek, Mikuláš, Vianoce, Santa Claus a ďalšie náučné a obrázkové motívy pre Vaše deti už od dvoch rokov veku. Puzzle máme prehľadne rozdelené podľa veku detí, podľa počtu dielikov, podľa veľkosti puzzle a podľa motívu zobrazeného na obrázku puzzle.

Náučné obrázkové puzzle pre deti s detailne, precízne a realisticky namaľovanými zvieratami žijúcimi na Novom Zélande kombinované na obrázku spolu s fyzickou mapou Nového Zélandu: Kakapo - kriticky ohrozený ( v júni roku 2016 žilo len stopäťdesiatštyri jedincov ), sovovitý, zelený papagáj vzhľadom tváre podobný sove, jeden z najvzácnejších papagájov na svete, žije na niekoľkých ostrovoch Nového Zélandu, vysoký šesťdesiat centimentrov, má sviežo trávovo zelené perie s tmavými gaštanovo hnedými škvrnami na chrbte a na hlave, sivý zakrivený zobák, vyznačuje sa nočnou aktivitou, rovnako ako sova, najťažší zo všetkých papagájov, na rozdiel od ostatných pozemnýoch vtákov môže kakapo akumulovať veľké množstvo telesného tuku na ukladanie energie, čo zvyšuje jeho váhu, nevie lietať, malé krídla používa na udržanie rovnováhy na stromoch a zmiernenie skoku zo stromov, Kakapo má vynikajúco vyvinutý čuch, dokáže ako jediný vták rozlišovať pachy pri hľadaní potravy, jednou z najpozoruhodnejších vlastností kakapu je jeho príjemná a silná vôňa, pripomínajúca zastaranú stuchlinu, vzhľadom na výborne vyvinutý čuch môže byť táto vlastnosť sociálnym chemosignálom, vôňa často varuje dravcov pred bezbranným kakapom, kakapo je bylinožravý, živí sa rastlinami, semenami, ovocím, peľom a dokonca aj makkým mladým drevom, bzvlášť má rád ovocie zo stromu rimu, má charakteristický zvyk uchopiť list alebo lístok s nohou a ozobe výživné častí listu s jeho zobákom a nechať na zemi guličku z nestráviteľnj vlákniny, tieto malé guličky rastlinnej vlákniny sú charakteristickým znakom prítomnosti vtáka kakapo, má v črevách baktérie na fermentáciu, ktoré pomáhajú stráviť rastlinnú hmotu, kakapo je jeden z najdlhšie žijúcich vtákov na svete, dosahuje dĺžku života až sto rokov, Morepork Ruru - Tasmánska sova škvrnitá ( sovka mopoke ), má čokoládovo hnedé perie so smotanovo bielymi škvrnami, vyskytuje sa vo väščine lokalít so stromami, od hustých tropických dažďových pralesov až po okraje vyprahnutých oblastí, na hospodárskej pôde, vysokohorských pastvinách a lesoch mierneho pásma, žije v pároch alebo v menších rodinných skupinách, tvorených z jedného dospelého páru a mláďat, aktívne sú v noci, často ich možno vidieť počas svitania a súmraku, na Novom Zélandu sú aktívne aj cez deň, lovia večer a skoro ráno, v kratších intervaloch aj v noci, Mopoke je veľmi rýchla a obratná, loví najmä hmyz ( nočné mory ), pavúky, jašterice, drobné vtáky, hlodavce ( najmä potkany ), Kokako - ohrozený lesný vták, vyskytuje sa len na Novom Zélande, má tmavé atramentovo modré až sivočierne perie s čiernymi škvrnami okolo očí a nápadným modrým hrvoľom pod zobákom, v minulosti bol rozšírený, ale populácia bola zničená rozšírením invazívnych ( dovezených na Nový Zéland ), druhov cicavcov, ako sú napríklad opice, kačice, mačky a potkany, kedysi ho volali aj vrana nového zélandu, ráno dokáže až hodinu spievať krásnu melodickú pieseň podobnú zvuku organu, ktorú počuť na kilometre ďaleko, veľmi slabý letec, zriedka doletí viac sto metrov, väčšinou skáče a lezie po konároch stromov na svojich krátkych silných sivých nohách, živí sa listami, kvetmi, ovocím, hmyzom, pavúkmi a slimákmi, kokako je vyobrazený na zadnej strane bankovky nového zélandu hodnoty päťdesiat dolárov, Tui spevaný – endemický ( žije len na novom zélande ) spevavý vták, živí sa väčšinou nektárom, ďalej ovocím a hmyzom, prříležitostne peľom a semenami, obzvlášť ob(ĺúbený je novozélandský ľan, ktorého nektár niekedy kvasí, čo spôsobuje, že tui lietaj spôsobom, ktorý naznačuje, že by mohli byť pod vplyvom alkoholu, dokáže napodobňovat ľudskú reč, má gaštanovo hnedé perie na chrbte, atrametovo modré perá na koncoch krídel, tmavý kovovo zelený chvost, bledý krk, ktorý vytvára krajkový golier, má krátke široké krídla, ktoré mu umožňujú výborne manévrovať pri lietaní v hustom lesnom poraste, Tui sú považované za veľmi inteligentné, podobne ako papagáje, Karearea – novozélanský sokol, ( krovinatý jastrab, vrabcovitý jastrab ),endemický, žije len na novom zélande, žije v hustých krovinatých blastiach a strmých vysoko položených svahoch, má čokoládovo hnedé až gaštanovo hnedé perie, tmavé na chrbte a bledé na bruchu, so smotanovo bielymi škvrnami, ministerstvo poľnohospodárstva a lesníctva nového zélandu poskytlo finančné prostriedky na program, ktorý využíva sokoly Karearea na znižovaniu počtu a lov vtákov, poškodzujúcich hrozno a pôsobiacich ako škodcovia vo vinohradoch, najväčšou hrozbou pre sokoly Karearea sú drôty vysokého napätia, karearea je vyobrazený na zadnej strane bankovky nového zélandu hodnoty dvadsať dolárov,hatéria bodkovaná ( tuatara - nesúca šípy ) - jašter žijúci len na novom zélande, prastarý jašter najviac rozšírený v druhohorách, meno má podľa radu špicatých šupín na chrbte, nočný živočích, má veľmi nízku teplotu tela, iba neuveriteľných päť až dvanásť stupňov, pre život potrebuje chlad, optimálna teplota je šestnásť až dvadsaťjeden stupňov, pohybuje sa veľmi pomaly, má veľmi pomalý metabolizmus, pri pohybe sa nadychuje každých sedem sekúnd, v kľude len raz za hodinu, má zelenohnedú až zelenošedú farbu, živí sa najmä hmyzom a malými jašteričkami, dožíva sa veľmi vysokého veku niekedy aj cez sto rokov, výnimočne aj dvesto rokov, novozélanský ( južný, dlhonosý ) srtsnatý uškatec ( kekeno ) - cicavec s gaštanovo hnedou srsťou, vynikajúci plavec, ale dobre sa pohybuje aj po súši ( oveľa rýchlejsišed ako tuleň ), vie sa ponoriť do hĺbky až tristo metrov, vydrží pod vodou bez nadýchnutia aj viac ako desať minút živí sa najmä hlavonožcami, rybami a vtákmi, tučniak hrubozobý ( tawaki, pokotiwha ), žije iba na novom zélande, charakteristický dvoma chocholatými žiarivo zlato žltými hrebenkami po stranách hlavy a snehovo biele škvrny pod očami, tmavý atramentovo modrý chrbát a smotanovo biele brucho, krýtky a silný bledý hnedý až červený zobák a výrazné hnedé až červené oči, živí sa rybami, hlavonožcami a kôrovcami, žijú v pároch na pobreží aj v lesoch ďalej od pobrežia, kde sú medzi stromami a nízkym porastom dobre ukryté pred predátormi, najväčšou hrozbou pre nich sú invazívni ( dovezení ) predátori ( psy, mačky, lasice, fretky, weky ), kivi – nelietavý nočný vták, žije vo vlhkých pralesoch, má pásikavo škvrnité perie s čokoládovo hnedým bledým a gaštanovo hnedým tmavým odtieňom, jeho perie pripomína srsť, má bledý veľmi dlhý zobák s hmatovými pierkami na konci, má vynikajúci hmat a čuch a slabý zrak, živí sa červami a larvami, ktoré nájde v pôde, je ohrozený kvôli invazívnym ( dovezeným ) druhom ( potkany, mačky, prasce ), vahia modrá ( whio ) – kačica, ktorá žije len na novom zélande, má sivé perie, čiernu hlavu a dva gaštanovo hnedé fľaky na hrudi, hnedzi v malých jaskyniach a dutých kmeňoch v blízkosti rýchlo tečúcich horských riek, vie veľmi dobre plávať aj v silnom prúde, je slabší letec, lieta neochotne, živí sa najmä bezstavovcami, hlavne larvami potočníkov, niekedy zje aj bobule a ovocie z kríkov, vahia modrá je vyobrazená na zadnej strane bankovky nového zélandu hodnoty desať dolárov, novozélansky holub ( kereru, kukupa, kuku ) - nazývaný aj drevný holub, žije len na novom zélande, má lesklú tmavú zeleno fialovú hlavu, krk a krídla s bronzovým nádychom na perí, smotanovo biele brucho, červený zobák s oranžovou špičkou a žiarivo červené oči, živí sa najmä kôstkovým ovocím, zohrá dôležitú ekologickú úlohu, pretože je jediný vták schopný konzumovať najväčšie domáce kôstkové ovocie ( s priemerom kôstky väčším ako jeden cm) a tým šíriť semená neporušené, niekedy sa živí aj púčikmi kvetov a stromov a listami, jeho najobľúbenejšie sú z dovezenej slivky, južný albatros kráľovský – veľký morský vták, jeden z naväčších albatrosov, má rozpätie krídel až tri metre, má sneho biele perie na celom tele, okrem čokoládovo hnedých krídel s tmavým gaštanovo hnedým lemom a bielymi škvrnami, živí sa kalamármi, rybami, kôrovcami a salpom ( morský plantón žijúci v kolóniách ), okruh lovu potravy siaha až do vzdialenosti úctyhodných 1250 kilometrov od hniezda, kulík maorský, červenoprsý, ( tuturiwhatu, pukunui, kukuruatu.) - malý ohrozený pobrežný vták, žije na pieskových plážach a ústiach riek, má čiernobielu škvrniyú hlavu, chrbát a krídla, hrdzavo hnedočervené bruško, čierny zobák a sneho biely krk, jeho úhlavným nepriateľom sú divoké ( dovezené ) mačky, medárik makomako ( korimako ), má olivovo zelené perie s fialovou tvárou a čiernym fľakom pri chvoste a červené oči, živí sa nektárom, ovocím a hmyzom, ohrozujú ho dovezené druhy zvierat ( mačky, lasice, fretky, potkany ), tučiak žltooký ( hoiho ) - ohrozený druh tučniaka, má na hlave vzdadu medzi očami svetlo žltý pás, ohnivo oranžovožlté oči, olivovo zelenú hlavu, snehobiele brucho, tmavosivý chrbát a ružové nohy, žije a hniezdi na strmých svahoch pri morskom pobreží zarastenými s hustou vegetáciou, živí sa rybami, len pri dne žijúcimi, červenými a modrými, treskami, opálovými rybami, menej šprotmi, hlavonožcami a chobotnicami, vie sa potopiť do hĺbky až sto metrov, cez deň pláva do vzdialenosti až dvadsaťpäť kilometrov od hniezda, ohrozujú ho dovezené lasice a mačky a v mori barakudy, tučniak žltooký je vyobrazený na zadnej strane bankovky nového zélandu hodnoty päť dolárov, nestor kea – všežravý papagáj, má olivovo zelené perie s tmavými gaštanovo hnedými škvrnami po celom tele a veľký zakrivený tmavosivý zobák, je všežravý, živí sa najmä korienkami a zelenými časťami rastlín, bobule, nektár, hmyz, malé vtáky a cicavce, papagáj Nestor kea je známý pre svoju inteligenciu a zvedavosť, často lieta do tesnej blízkosti ľudských obydlí alebo na parkoviská, kde hľadá zvyšky potravy, hniezdy hlavne v podzemí, pod koreňmi stromov, alebo v skalných dutinách a trhlinách, k hniezdu vedie jeden až šesť metrov dlhá chodba, na jej konci sa nachádza veľká hniezdna komora vystlaná lišajníkmi, machem, papradím a mäkkým drevom, žije v horských zalesnených oblastiach, kde v niektorých domoch sú ešte staré olovené klince, zvedavé papagáje ich vyťtahujú a jedia, následky sú fatálne, hamiltonova žaba – primitívna malá žabka, má svetlo hnedé telo s tmavými pásikmi po bokoch, cez deň je ukrytá vo vlhkých trhlinách a dutinách, von vychádza v noci, je hmyzožravá, živí sa ovocnými muškami, malými cvrčkami, nočnými morami a chvostoskokmi, neprechádza klasickými štádiami vývoja žaby ( žubrienka ), ale vyvíja sa v želatínovej kapsule vo vajíčku, delfín hectorov – jeden z najmenších delfínov, má sivé telo, čierne plutvy a snehobiele brucho, je čulý a spoločenský, vytvára húfy v počte do päť jedincov, čas trávia šťuchaním a ďalším vzájomným kontaktom, živí sa rybami a kalmármi, žije pri morskom pobreží, vorvaň tuponosý ( macrocephalus, orthodon, cachalot, kašalot ) - najväčšia ozubená veľryba a najväčše zviera so zubami v histórii, výnimočný svojou obrovskou hlavou, ktorá tvorí až tretinu veľkosti sivého tela, má dýchací otvor tvaru blízko vrcholu hlavy, vypúšta ním smerom dopredu prúdy vody so vzduchom, zretelne počuteľné na kilometre ďaleko, má najväžší mozog na svete vážiaci sedem kilogramov, má hrboľatú kožu na chrbte podobnú sušenej slivke, na hlave a chrbte hrubú až tridsaťšesť centimetrov, má dvadsať osem zubov vážiacich jeden kilogram, ich účel nie je známy, je najhlbšie potápajúci sa cicavec, bol nájdený v hĺbke dvetisícdvesto metrov zamotaný do telegrafických káblov, živí sa chobotnicami, kalmármi a živočíchmi žijúcimi pri morskom dne, veľryba južná, čierna – pravá veľryba bez chrbtovej plutvy, má charakteristické mozoľovité výrastky na hlave, jedinečné pre každú veľrybu ( ako odtlačky prstov u ľudí ), takže je možné podľa nich rozlišovať jednotlivé veľryby, sú aktívne a zvedavé na ľudské plavidlá, často sú pozorované v kontakte s inými veľrybami a delfínmi, majú veľmi silný vzťah k miestu narodenia, dĺžka ich života nie je známa, ale zdá sa, že sa dožívajú cez sto rokov. Puzzle je rozdelné na sedemdesiatjeden dielikov.

Čítať viac Čítať menej
Mapy – Nový Zéland, fyzická všeobecno zemepisná mapa so zvieratami – Zemepis, zemepisné puzzle